You have one life make it count 
Nieuws

Entree Awards 2021: winnaar categorie ‘Best New Restaurant & Bar’

In de categorie ‘Best New Restaurant & Bar’ is Zalmhuis uit Rotterdam uitgeroepen tot winnaar. De jury heeft zelden een zaak gezien waar de branding zo goed was uitgewerkt en zo geslaagd is als hier. “Elke vierkante millimeter is ontworpen zoals-ie moet zijn. Alles is een beleving.”

‘BEST RESTAURANT & BAR’: ZALMHUIS

In deze categorie beoordeelt de jury de energieke vibe. Bij de winnaar passen f&b-aanbod, sfeer, interieur en service perfect bij het gekozen concept.

JURYRAPPORT

We hebben zelden een zaak gezien waar de branding zo goed was uitgewerkt en zo geslaagd is als hier. Elke vierkante millimeter is ontworpen zoals-ie moet zijn. Alles is een beleving. Dat begin al met de Entree – die is lekker Rotterdams, dat werkt echt goed. Vervolgens komen gasten in een soort instagramwaardig hoekje, met uitzicht op de zalmen die hangen te roken. Dan ben je nog even in een andere wereld voordat je de zaak binnengaat. Ook daar is alles even indrukwekkend.
Alle zaken in deze categorie zijn een nominatie waard. Maar je zult maar net een nieuw album uitbrengen in dezelfde maand als Beyoncé… Daar valt niet tegenop te concurreren. Zalmhuis is de Beyoncé in deze categorie, de winnaar dus!
Positieve punten: de supergoede branding, de bijzondere ontvangst (door een giga dragqueen) en het waanzinnig gerestaureerde pand. Ook waren we onder de indruk van het ondernemerschap; zo heeft de eigenaar onder andere geregeld dat hier een felyx drop-off punt is gekomen. Het interieur is hier ongekend. De smaak is uitgesproken – daar kun je iets van vinden – maar alles is even indrukwekkend. Van de bijzondere trappen tot de apart gestoffeerde stoelen en de open keuken – heel erg tof!
 
It is de top of the bill, de Beyoncé binnen deze categorie!
Zalmhuis mvv Do Nossent (8)-1Zalmhuis mvv Do Nossent (12)-1

WINNAAR: ZALMHUIS

Het Zalmhuis in Rotterdam is een markant en monumentaal gebouw aan de Nieuwe Maas. Horecaondernemer Herman Hell liet het pand volledig restylen.

Herman Hell is eigenaar van horecagroep Hell’s Kitchen van onder andere Van Zanten, Sijf en NRC Café (allemaal Rotterdam). Herman liet het grandcafé en de bijbehorende zalen volledig restylen door zijn ex-vrouw Liselore van het bedrijf Elect Interior tot eigentijdse ruimtes die de sfeer van de grote stad ademen. Het interieur van het grandcafé bestaat uit veel messing en marmer en opvallend is ook de kleurrijke bekleding van de stoelen.

Pronkstukken
In negentiende en twintigste eeuw was in het Zalmhuis de markt voor de grootste zalmafslag van Nederland te vinden. In 1955 werd het gebouw gesloopt en in 1999 iets verderop herbouwd.  Twee van de pronkstukken van de menukaart zijn dan ook de biologische Schotse Wester Ross-zalm en Keta-zalm uit Alaska. Gasten kunnen daarnaast genieten van de speciaal voor het Zalmhuis ontwikkelde BRAK-gin.

De categorie Best New Restaurant & Bar wordt mogelijk gemaakt door: Bacardi
Foto’s: Do Nossent

Zalmhuis2_2149714a4c00de98585fbf28355d19c6_800Zalmhuis-mvv-Do-Nossent-9-1030x687

 

Let's connect

Bij twijfel, gewoon vragen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Let's connect 

Sneller connecten? Masha gaat je verder helpen!

© 2024 Hell’s Kitchen Horeca Groep