Winnaar Rotterdamse Ondernemersprijs  
Nieuws

Hell’s Kitchen wint Rotterdamse Ondernemersprijs 2023 “Dit bedrijf draagt direct bij aan een bruisende stad”

“De winnaar van de 38e editie van de Rotterdamse Ondernemersprijs onderscheidt zich door het tonen van lef, passie en vastberadenheid”, zegt voorzitter Ellen van Dam. “Toen alle restaurants in coronatijd hun deuren moesten sluiten, zette Hell’s Kitchen in op groei. Deze ondernemer levert een zichtbare bijdrage aan de bruisende metropoolstad Rotterdam.”

Tijdens een spetterende feestavond op 6 juni in CarPort Rotterdam, overhandigde wethouder Vincent Karremans de prestigieuze prijs aan Herman Hell van Hell’s Kitchen. Deze avond werden ook de Nieuwe Heldenprijs en de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. Hell’s Kitchen nam het op tegen Alphatron Medical en Houweling Group. Deze drie finalisten werden geselecteerd uit een recordaantal aanmeldingen.

Dit jaar viel het de jury vooral op hoe de ondernemers achter deze ondernemingen hun eigen unieke stempel drukken. “Hun expertise, lef, passie en onophoudelijke streven naar verbetering zijn opvallend en inspirerend. Door hun formidabele leiderschapskwaliteiten, laten ze zien dat ze echte teamspelers zijn, die hun teamleden de ruimte en de mogelijkheid bieden om ook uit te blinken.
Het was niet makkelijk een winnaar te kiezen uit deze buitengewone kandidaten.” Over Herman Hell van Hell’s Kitchen zegt de jury: “Deze ondernemer heeft vanaf het niets opgebouwd. Hij heeft enorme tegenslagen overwonnen, beheerst zijn vak tot in het kleinste detail en kan dit alles op een bijzonder meeslepende manier uitdragen.”
Hell’s Kitchen Winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs

Ware gastheer voor Rotterdam

Met twaalf toonaangevende horecazaken is Hell’s Kitchen volgens de jury een ware gastheer voor de stad Rotterdam. De verschillende locaties zijn zorgvuldig gekozen op basis van de ‘Local Hero’ strategie, waarbij locatie en de symbiose met de omgeving van primair belang zijn. Klanten worden hier meegenomen in een belevenis. “De horecaondernemer draagt actief bij aan het bruisende leven van de stad en werkt nauw samen met lokale musea en theaters.”
In coronatijd toonde hij lef door tegen de stroom in te zwemmen en uit te breiden van 300 naar 600 medewerkers. Toen het onmogelijk leek om te investeren, vond Hell’s Kitchen manieren om die groei te financieren. “Hell’s Kitchen maakt op een intelligente manier gebruik van synergiën binnen haar bedrijven op het gebied van inkoop, conceptontwikkeling, automatisering en personeelsuitwisseling.”
Herman Hell’s passie en vastberadenheid zijn volgens de jury exemplarisch voor de horecaondernemer van de toekomst. “Zijn visie, die aansluit bij de slogan ‘YOU HAVE ONE LIFE MAKE IT COUNT’, is een inspiratie voor iedereen in de sector.”

Ondernemerschap vieren

Met deze verkiezing viert Rotterdam volgens Ellen van Dam het ondernemerschap. “De drie finalisten hebben aandacht voor hun medewerkers, zijn fantastisch georganiseerd, worden hartstochtelijk geleid en hebben ieder op hun eigen wijze een impact die verder strekt dan de grenzen van hun eigen ondernemingen.
Alphatron Medical levert een grote bijdrage aan het verbeteren van de medische zorg. Hell’s Kitchen heeft een zichtbare bruisende impact op de uitstraling van Metropool Rotterdam. En Houweling Group fungeert als een powerhouse in de wereld van circulaire producten. Ondernemen is een hobbelweg met vallen en opstaan. Zeker in deze tijd is dat niet gemakkelijk.
Deze avond laten we zien hoe Rotterdam aan de weg timmert. Na de tweede wereldoorlog moest de stad vanuit niks worden opgebouwd. Nu is er veel innovatie van startups tot multinationals. Daar mogen we met elkaar trots op zijn en dat mag gevierd worden. Hier in Rotterdam weten we wat hard werken is en hebben we een creatieve en innovatieve ondernemersgeest.”

Hardt Hyperloop winnaar Nieuwe Heldenprijs

Winnaar Nieuwe Heldenprijs

Hardt Hyperloop winnaar Nieuwe Heldenprijs

Naast de Rotterdamse Ondernemersprijs werd ook de Nieuwe Heldenprijs uitgereikt. Een initiatief van VNO-NCW Rotterdam. Nieuwe Helden zijn de versnellers en vernieuwers van deze tijd.

Dit jaar waren Hardt Hyperloop, Reefy en iKapitein genomineerd. Zij onderscheiden zich door hun grote ambities. Na pitches van de drie genomineerden verkoos de publieksjury Hardt Hyperloop als winnaar van De Nieuwe Heldenprijs 2023. Dit bedrijf wil met een hyperloop een revolutie teweegbrengen in het vervoer.

Een hyperloop is een vervoersysteem waarbij een trein door een vacuümbuis rijdt. Hierdoor wordt het vervoer duurzamer, veiliger en sneller. Hoe mooi zou het zijn als de eerste hyperlooppilot ter wereld in Rotterdam gerealiseerd kan worden!

Sabine Biesheuvel ontvangt Mr. K.P. van der Mandele Penning

Tijdens deze avond werd ook de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap. De jury kende de penning toe aan Sabine Biesheuvel, ondernemer en medeoprichter van BlueCity.
“Samen met een investeerder heeft ze het vervallen zwemparadijs Tropicana weten te transformeren tot een broedplaats voor circulaire ondernemingen en een inspiratiebron voor ondernemers.” Het was de twaalfde keer dat deze penning werd uitgereikt.

Sabine Biesheuvel

Mr. K.P. van der Mandele Penning

Ontmoeten en inspireren

Naast de pitches en uitreikingen, was het vooral een feestelijke avond waar ondernemers en andere genodigden elkaar konden ontmoeten en inspireren. De avond in het autocentrum van de merken Porsche, Bentley en Lamborghini, startte met een VIP-borrel voor alle finalisten en genodigden. Tijdens de uitreiking zorgden diverse artiesten voor ontspanning en inspiratie. Tot slot was er een swingende afterparty om het ondernemerschap te vieren. Nog eens dat prachtige gedicht van Amber Rahantoknam nalezen dat werd voorgedragen op de avond? Dat doe je hier.

Let's connect

Bij twijfel, gewoon vragen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Let's connect 

Sneller connecten? Masha gaat je verder helpen!

© 2024 Hell’s Kitchen Horeca Groep